MOBIL

Er dette Googles Dropbox-utfordrer?

Det ser ut til at Drive blir navnet på en kommende skylagringstjeneste fra Google.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. apr. 2012 - 13:10

Om du har iPhone får du gratis lagringsplass på nettet med iCloud. Windows Phone-brukere får 25 GB med SkyDrive. I Android-verdenen har du foreløpig vært nødt til å bruke tredjepartstjenester. Dette kan endre seg.

Google ser nemlig ut til å være i ferdt med å lansere en tjeneste de kaller Google Drive. Ikke som i en bilnavigasjonstjeneste, men som i en nettbasert "harddisk". 

5 GB  lagring

Det dukket nylig opp et bilde som angivelig stammer fra Google selv. Her får vi vite at Google Drive byr på 5 GB gratis lagringsplass, og at tjenesten skal fungere på PC, mobil og fra en hvilken som helst nettleser. Tidligere har et lignende bilde dukket opp, men med informasjon om 2 GB lagring. Det kan tenkes at de to stammer fra forskjellige stadier i utviklingen av Drive.

Hvorvidt bildene er ekte eller ei vites ikke, men det virker mer enn sannsynlig at Google har en Dropbox-konkurrent på gang. Gigaom.com sine kilder hevder at selskapet kan lansere tjenesten så tidlig som i begynnelsen av denne måneden. De samme kildene nevner også at det skal være snakk om 1 GB lagringsplass gratis, og at lagring utover dette vil koste penger.

Microsoft gir vekk 25 GB

I dag får du 2 GB gratis lagringsplass hos Dropbox. Konkurrenten Box tilbyr 5 GB gratis. Microsoft gir på sin side vekk 25 GB i SkyDrive, men med en del begrensninger på filtyper, filstørrelse og bildelagring.'

Det siste bilde som sies å stamme fra Google Drive dukket for øvrig opp hos Talkandroid.com. Om det er ekte var eller ei gjenstår å se.

Kilder: Talkandroid.comGigaom.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.