ARKIVNYHETER

Er blit Vale-entusiast

Anders J. Steensen
14. mars 2011 - 10:15

Hydro-sjefen og hans kolleger ble tatt imot med varme, åpenhet og nettopp entusiasme, da de møtte sine nye medarbeidere i Brasil de første dagene i mars.

Med godt over 4.000 medarbeidere er det i Hydro-sammenheng bare Norge og Tyskland som kan måle seg med Brasil i størrelse målt i antall ansatte. Mens Tyskland har det største og viktigste enkeltmarkedet, Norge har energien og aluminiumtradisjonene, så har Brasil store mengder av den viktige råvaren bauksitt og mange kompetente medarbeidere til å utvinne og foredle den.Fra periferi til kjerne

– Hva har Hydros nye medarbeidere i Brasil i vente nå?

– Noe av det viktigste er nok at de går fra å være en relativt liten virksomhet på siden av de store satsingsområdene i Vale til bli en integrert del av Hydros kjernevirksomhet. Det kommer de til å merke. For oss er virksomheten i Pará en nøkkel til framtidig utvikling. Vi har sikret oss både råstoffet og kompetansen såvel innenfor bauksittutvinning i Paragominas, en av verdens største gruver, som i Alunorte, verdens største aluminaraffineri. Dessuten har vi en majoritetsandel i det svært veldrevne aluminiumverket Albras, sier Svein Richard Brandzæg til www.hydro.com.

Brandtzæg understreker at dette er virksomheter som både ledelsen og de ansatte har god grunn til å være fornøyd med.Skal utfordre hverandre

– Men vi er sterke tilhengere av kontinuerlig forbedring, og vi ser at det på flere områder er rom for å ta nye tak. Det skal vi gjøre i nært samarbeid. På mange områder har vi utvilsomt en god del å tilføre, men vi skal ha respekt for at medarbeiderne våre i Brasil er meget kompetente fagfolk som vet godt hva de driver med. Samarbeid, målrettethet og respekt blir derfor viktige verdier i det vi skal gjøre også her. Nettopp det å utfordre hverandre i et åpent og respektfullt samarbeid kan vise seg å bli nøkkelen til viktige gjennombrudd.

– Det er viktig at vi først og fremst konsentrerer oss om å gjennomføre de forberdingsmulighetene som er til stede i våre nye enheter. Jeg har merket meg at vi har fått solid kompetanse og mange dyktige medarbeidere på laget i Brasil. Vi har et godt utgangspunkt. Nå skal vi slippe løs de gode kreftene slik at forbedringene fortsetter for fullt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.