ENERGI

Equinor vil overta Shells eierandel i stort gassfelt

Linnorm-gassfeltet ble påvist i 2005 og er det største uutviklede gassfeltet på norsk sokkel. Nå vil Equinor ta over Shells eierandel og operatøransvaret.

– Gjennom denne overtakelsen vil Equinor styrke vår posisjon i Halten-området, i tråd med vår strategi om å optimalisere vår portefølje på norsk sokkel, sier konserndirektør Kjetil Hove.
– Gjennom denne overtakelsen vil Equinor styrke vår posisjon i Halten-området, i tråd med vår strategi om å optimalisere vår portefølje på norsk sokkel, sier konserndirektør Kjetil Hove. Foto: Equinor
14. des. 2023 - 12:49

Equinor opplyser i en pressemelding at de har inngått en avtale med Shell, men den er betinget at norske myndigheter godkjenner avtalen.

Fra før er Equinors eierandel i gassfeltet på 20 prosent. Andelen de vil overta fra Shell, er på 30 prosent, noe som vil gjøre Equinor til majoritetsselskapet på feltet.

– Gjennom denne overtakelsen vil Equinor styrke vår posisjon i Halten-området, i tråd med vår strategi om å optimalisere vår portefølje på norsk sokkel, sier Kjetil Hove, konserndirektør for Utforskning og produksjon Norge i Equinor.

Equinor skriver at de vil vurdere å koble Linnorm-feltet til de allerede Equinor-opererte Kristin- eller Åsgard B-plattformene.

Linnorm-feltet ligger i Norskehavet, utenfor trøndelagskysten. Feltet inneholder tørr gass med mye CO2. Det omtales som et komplekst og utfordrende felt.

Funnet er det største uutviklede gassfeltet på norsk sokkel.

Det anslås at Linnorm inneholder om lag 25 til 30 milliarder kubikkmeter utvinnbare gassressurser. Til sammenligning er dette mer gass enn de gjenværende reservene i hvert av de produserende feltene Aasta Hansteen, Martin Linge og Gina Krog.

Wellesley Petroleum står for årets største funn på norsk sokkel – og mulig det største funnet siden 2013.
Les også

Her er de største funnene på norsk sokkel i 2023

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.