OLJE OG GASS

Equinor skal granske røykutviklingen på Snorre B

Det kan bli flere granskinger etter onsdagens hendelse.

På samme plattform var det røykutvikling i 2008, og i 2010 brant det på Snorre B. I mai 2014 ble en brønn stengt ned etter indikasjoner på lekkasje, ifølge BT.
På samme plattform var det røykutvikling i 2008, og i 2010 brant det på Snorre B. I mai 2014 ble en brønn stengt ned etter indikasjoner på lekkasje, ifølge BT. Bilde: Øyvind Hagen/StatoilHydro
2. mai 2019 - 12:47

Equinor skal granske hva som er årsaken til den kraftige røykutviklingen på oljeplattformen Snorre B onsdag. Også Petroleumstilsynet vurderer granskning.

Petroleumstilsynet kalte torsdag inn Equinor til et møte om hendelsen.

– Informasjonen som kommer fram i dette møtet, sammen med øvrig informasjon vi har, avgjør hvordan vi skal følge opp dette videre, sier pressekontakt Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet til Bergens Tidende (ekstern lenke, åpner i nytt vindu).

En eventuell gransking vil komme i tillegg til Equinor sin.

Også Politiet har opprettet sak, og vurderer nå hva de skal gjøre videre.

– Vi venter på mer informasjon før bestemmer oss for hva vi gjør videre. Vi har opprettet sak, men ikke bestemt oss for om vi reiser ut til plattformen, sier Åslaug Høgemark, som er seksjonsleder ved Nordsjø- og miljøseksjonen ved Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad (ekstern lenke, åpner i nytt vindu).

I 13-tiden onsdag ble det oppdaget kraftig røykutvikling på Equinors plattform Snorre B i Nordsjøen.

Mannskapet på 121 måtte tilbringe tre timer i livbåtene, men plattformen ble ikke evakuert.

På samme plattform var det røykutvikling i 2008, og i 2010 brant det på Snorre B. I mai 2014 ble en brønn stengt ned etter indikasjoner på lekkasje, ifølge BT.

Røykutviklingen onsdag oppsto i en separator i prosessanlegget på plattformen. På grunn av reparasjonsarbeid var det ikke normal drift på Snorre B.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.