ENERGI

Equinor mer enn dobler resultatet i første kvartal

– Organisasjonen responderte kraftfullt og har levert solid drift under pandemien, sier konsernsjefen.

– Organisasjonen responderte kraftfullt og har levert solid drift under pandemien, sier Equinor-sjef Anders Opedal, etter at kvartalsresultatene for 1. kvartal er klare.
– Organisasjonen responderte kraftfullt og har levert solid drift under pandemien, sier Equinor-sjef Anders Opedal, etter at kvartalsresultatene for 1. kvartal er klare. Foto: Eirik Helland Urke
29. apr. 2021 - 07:21

Equinors justerte resultat ble på 5,5 milliarder dollar i første kvartal i 2021. I samme kvartal i fjor fikk selskapet et resultat på 2,1 milliarder dollar.

Dette er det sterkeste justerte kvartalsresultat siden 2014, opplyser selskapet. Justert driftsresultat etter skatt er på 2,66 milliarder dollar.

Resultatene kommer som følge av prisoppgang på olje og gass, fortsatte kostnadsforbedringer og streng kapitaldisiplin, ifølge selskapet.

– Har levert solid drift under pandemien

Dette er Equinors første hele kvartal med Anders Opedal som konsernsjef. Han tok over jobben fra Eldar Sætre 2. november i fjor.

Vis mer

– Organisasjonen responderte kraftfullt og har levert solid drift under pandemien. Det posisjonerer oss godt for sikker drift, verdiskapning og sterk kontantstrøm i 2021 og fremover, sier Opedal i en pressemelding.

Resultatet etter skatt, ofte omtalt som bunnlinjen, er på 1,85 milliarder dollar i første kvartal. I samme kvartal i fjor var resultatet etter skatt på minus 708 millioner kroner.

Øker utbytte

Selskapet leverte negative tall på bunnlinjen i alle kvartaler mellom tredje kvartal 2019 og fjerde kvartal 2020.

Den justerte gjeldsgraden er redusert med 7,1 prosentpoeng til 24,6 prosent.

Selskapet vil øke utbyttet fra 12 cent per aksje i fjerde kvartal til 15 cent. Utbetalinger til aksjonærer ble raskt kuttet da pandemien slo inn i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Utbyttet ble redusert med hele to tredjedeler, fra 27 cent til 9 cent per aksje. Selv om utbyttet økes til 15 cent nå, er det langt tilbake til utgangspunktet.

 

Hyttesalget i fjor var det laveste det har vært i Norge på fem år, men stadig flere nordmenn kjøper fritidsbolig til flere millioner kroner.
Les også

Salget av de dyreste hyttene skyter i været

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.