OLJE OG GASS

Equinor har fullført kjøp i Brasil for 16 milliarder kroner

Equinor-ansatte på Troll A.
Equinor-ansatte på Troll A. Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor
15. juni 2018 - 11:00

Equinor fullførte fredag kjøpet på 25 prosent av Roncador-feltet i Brasil fra Petrobras. Prislappen er på rundt 16 milliarder kroner.

Roncador-feltet er det tredje største produserende oljefeltet i Brasil, og kjøpet gjør at Equinor (tidligere Statoil) øker produksjonen i Brasil med 150 prosent.

– Vi ser fram til å samarbeide med Petrobras for å utnytte oppsidepotensialet fra Roncador-feltet maksimalt. Samarbeidet mellom de to selskapene vil gjøre oss i stand til å forlenge feltets levetid, noe som gir økte ringvirkninger for lokalsamfunnene og leverandørindustrien. Dette vil også føre til økt verdi og økte kontantstrømmer for Brasil og de involverte selskapene, sier Anders Opedal, landsjef i Brasil.

Kjøpet er en del av Equinors partnerskap med det brasilianske selskapet Petrobras. Planen er å benytte Equinors teknologi for oljeutvinning med Petrobras erfaring som operatør på dypt vann.

Equinor har foretatt økte investeringer i landet de to siste årene. Tidligere i juni ble det klart at Equinor vant nye leteblokker i Brasil i et område selskapet betegner som blant verdens beste.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.