ENERGI

Equinor er nå ute av Russland

Equinor har overført sine andeler i fire russiske fellesforetak til Rosneft, og er løst fra alle framtidige forpliktelser. Dermed er de ute av Russland.

Konsernsjef Anders Opedal og Equinor er nå ute av Russland.
Konsernsjef Anders Opedal og Equinor er nå ute av Russland. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
25. mai 2022 - 14:38

Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag.

– Equinor har nå overført sine deltakerandeler i fire russiske fellesforetak til Rosneft og er løst fra alle framtidige forpliktelser. En avtale om å forlate Kharyaga-prosjektet er også signert, heter det i pressemeldingen.

Pressetalsperson Ola Morten Aanestad for leting og produksjon internasjonalt hos Equinor bekrefter overfor NTB at Equinor med dette er helt ute av Russland.

– Ja, det stemmer, sier han.

Allerede 27. februar besluttet Equinor å starte prosessen med å gå ut av selskapets såkalte fellesforetak i Russland, altså selskap de kontrollerer sammen med andre.

Siden da har Equinor stanset alle nye investeringer i Russland, stoppet handelen med olje- og gassprodukter fra Russland, og kunngjort en nedskrivning på 1,08 milliarder dollar i balansen per 31. mars 2022.

– Prosessen er fullført i samsvar med sanksjonslovgivning i Norge og EU knyttet til Russland, skriver Equinor.

Ethvert angrep på Nato kommer til å bli møtt med et samlet og kraftfullt svar, sier Stoltenberg i et svar til Trumps uttalelser.
Les også

Stoltenberg svarer Trump: – Undergraver hele alliansens sikkerhet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.