Entreprenøren etter raset i Valsøyfjord: –  Alle er preget

Daglig leder for entreprenørselskapet som arbeider på veianlegget i Heim, der et ras gikk fredag, forteller at alle anleggsarbeiderne er preget av hendelsen.

Bertelsen & Garpestad er hovedentreprenør på veianlegget mellom Betna og Hestnes i Heim kommune, der det skal bygges 12,8 kilometer ny vei.
Bertelsen & Garpestad er hovedentreprenør på veianlegget mellom Betna og Hestnes i Heim kommune, der det skal bygges 12,8 kilometer ny vei. Foto: Statens vegvesen
5. sep. 2022 - 09:18

– Alle i selskapet synes dette er forferdelig tungt. Vi tenker på de pårørende, og alle som er påvirket av raset. Dette er det verste som kan skje. Nå vil vi bistå politiet og Statens vegvesen for å finne årsaken til raset, sier Øyvind Langemyr, daglig leder i entreprenørskapet Bertelsen & Garpestad, til VG.

Selskapet er hovedentreprenør på veianlegget mellom Betna og Hestnes i Heim kommune, der det skal bygges 12,8 kilometer ny vei. Den nye veien bygges rett ovenfor huset som ble tatt av raset fredag. 85 år gamle Bjørg Hendset omkom i raset.

Statens vegvesen har sagt at det er sannsynlig at byggingen av nye E39 er en medvirkende årsak til raset. En ekstern granskningsgruppe skal undersøke årsakene til raset.

– Det er en viktig inngang til det vi skal inn i nå. Vi må holde alle kort åpne, men åpenbart er veibygginga medvirkende her, sa utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen til pressen ved rasområdet søndag ettermiddag.

To anleggsarbeidere som var i området da skredet gikk, var lørdag i politiavhør.

– De er selvfølgelig preget. Alle er preget etter det som har skjedd, sier Langemyr til VG.

Byggingen av nye E39 i Valsøyfjorden er stoppet på ubestemt tid. (©NTB)

Audi e-tron 55 produsert mellom 2018 og 2022 tilbakekalles.
Les også

Elbiler tilbakekalles

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.