NYHETER

Entreprenørbransjens svar på trådløst kontor

Powel AS lanserte nylig sin nye mobile løsning for entreprenørbransjen. Med Gemini 3D Felt kan du ta med deg prosjektet i 3D ut på anleggsplassen.

26. mai 2015 - 09:37

Løsningen lar deg jobbe direkte i originale prosjektdata og modeller fra Gemini.

Flere entreprenører har allerede testet det splitter nye systemet, deriblant NCC, AF Gruppen og TT Anlegg. Salgssjef hos Powel, Kjetil Gjesdal tror det nye systemet er positivt og effektivt for brukerne ute i felten.

- Prosjektdata og prosjektmodeller vil nå kunne brukes direkte i felt. Gemini 3D Felt er tilrettelagt slik at våre brukere kan jobbe papirløst direkte på problemstillinger uten tap av informasjon mellom kontor og felt. Løsningen "flytter" kontoret ut i felt og informasjonen deles deretter med flere ledd i produksjonen.  Formenn og andre får umiddelbar tilgang til oppdaterte modeller og tegninger. Stikningsingeniøren sparer tid og slipper å skrive ut tegninger, forteller Gjesdal.

Fordelene er mange. Maskinførere blir mindre forstyrret med prosjektdetaljer fra maskinstyringsløsningen.

- Med internettilgang vil all informasjon til enhver tid være oppdatert og gir brukeren mulighet for samhandling med både kontor og andre feltbrukere, legger han til.

 

Kommuniserer direkte

Den digitale løsningen lar brukeren jobbe direkte i originale prosjektdata og modeller fra Gemini Terreng & Entreprenør fra et nettbrett på anleggsplassen.

I 3D Felt kan registrering av hendelser og annen informasjon på anleggsplassen og knytte både geometri og bilder direkte mot prosjektets kontraktsposter. Detaljer fra modell og digitale arbeidstegninger, inkludert massetyper fra vegmodell og byggegrop hentes opp på samme måte som på kontoret. Prosjektdata og modeller deles enkelt med folkene på kontoret eller andre som jobber i samme prosjekt, noe som forbedrer felles forståelse og løpende kommunikasjon i arbeidet.

- Nytteverdien av teknisk avklaring vil være stor, og bilder og informasjon kan sendes direkte til prosjektledelsen, hevder Gjesdal.

 

Nyttige detaljer

Med Gemini 3D Felt kan du enkelt registrere hendelser og annen informasjon ute der arbeidet faktisk gjennomføres og få disse oversendt digitalt til kontoret. Geometri og bilder med merknader knyttes direkte mot prosjektets kontraktsposter og kodelister.

Krav til dokumentasjon i anleggsbransjen er stor.  Viktige detaljer som eksempelvis registrering av flytting av gjerde, av nylagt asfalt og eventuelle avvik kan registreres fortløpende – uten å måtte tilkalle stikningspersonell.  Ved at enklere registrering utføres av arbeidsleder så vil en oppnå en større bevisstgjøring i forhold til dokumentasjonskravene i kontrakten.

 

Gode tilbakemeldinger

- Fordelene for entreprenørbransjen vil være store og Gemini 3D Felt vil være et nyttig verktøy å ha med seg. Fritt valgte snitt gir detaljer fra modell og digitale arbeidstegninger på stedet.  Massetyper fra vegmodell og byggegrop hentes opp på samme måte som på kontoret. Tilbakemeldingene fra samarbeidstesterne har så langt vært gode, og systemet vil være ferdigkstilt og på plass etter fellesferien i år, sier Gjesdal.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.