SAMFUNN

Ensom ingeniørsvale

Bilde: ANNE-LINE BIBERG A/S

– Jeg tror det er lurt å få inn flere teknologer på tinget. Mangfold er viktig, sier fjerde kandidat for Arbeiderpartiet i Akershus, Gunvor Eldegard.

Hun mener det er viktig med politikere som har innsikt i Industri-Norge.

– Men man trenger ikke å være sivilingeniør for det. Politikere er flinke til å orientere seg. Det viktigste er at organisasjoner og bedrifter holder politikere informert om teknologi og at politikere tar ansvar for å holde seg oppdatert, sier hun.

Bakgrunn mindre viktig

Eldegard tror at partiprogrammene spiller mye større rolle enn politikernes bakgrunn. – Det er programmene vi blir valgt på, sier arbeiderpartikvinnen som i dag er ordfører i Ski kommune.

Etter valget blir Eldegard muligens kollega med SV-politikeren Siri Hall Arnøy. Hun er den på Stortinget i dag som er nærmest en sivilingeniørtittel. Hun har bare en avsluttende oppgave igjen av sivilingeniørstudier i miljøfysikk.

Arnøy mener at det hadde vært lettere å diskutere enkelte saker hvis flere hadde hatt realfagsbakgrunn.

– Men jeg har lagt merke til at folk som har jobbet frivillig innen miljøvern, kan veldig mye om realfag likevel, sier hun.

Tre ingeniører

Ellers viser en rask gjennomgang av dagens stortingsrepresentanter at det er tre ingeniører blant de folkevalgte. Per Ove With fra Fremskrittspartiet gikk ut fra Ingeniørutdanningen ved Göteborgs Teknisk Institutt i 1960.

Jorunn Ringstad fra Senterpartiet avsluttet sitt studium ved NKI Ingeniørutdanning i 1975 og KrF-politikeren Einar Holstad gikk ut fra Oslo ingeniørhøgskole i 1981.

Det nærmeste Arbeiderpartiet kommer en sivilingeniør er Trond Giske. Han er sønn av en sivilingeniør...

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.