SAMFUNN

Enslig svale

27. sep. 2001 - 17:52

Klærne vi bruker er av høyteknologiske materialer som puster og holder deg tørr, selv om det regner som om alle himmelens porter var åpne.

Nylig er valgkampen avsluttet. Arbeiderpartiet mistet en tredel av velgerne sine. Høyre gikk frem til det nivå som de hadde under kommune og fylkestingsvalget for to år siden. Sentrumspartiene gikk tilbake. Velgerne er på vandring. De søker etter noe å gripe fatt i. Kanskje det er en fremtidsvisjon?

Den var nemlig helt fraværende i valgkampen. Her snakket partiene og politikerne først og fremst om å forvalte statens inntekter. I svært liten grad var det snakk om å skape verdier, legge til rette for ny næringsutvikling og å skape nye arbeidsplasser for folk.

At det er blitt slik, gjenspeiles i de politikerne som er innvalgt for det kommende Storting. En eneste ingeniør, Per Ove Width (Frp), finner vi blant dem, ingen sivilingeniører – en enslig svale mot røkla. Det finnes et par realister, men de kommer fra skoleverket. Svært få kommer fra konkurranseutsatte næringer. Over 40 prosent av våre kommende stortingsrepresentanter kommer fra offentlig sektor. Dersom de som har hatt sitt virke som politiker de siste tre periodene tas med, er prosentdelen enda høyere. Av de nyvalgte representantene er det kun Leif Frode Onarheim (H) som representerer tyngde i norsk næringsliv.

Men vi skal kanskje bare være glad for at industri og næringsliv er dårlig representert. Lærere og folk fra helsesektoren utgjør det store flertallet av yrkesgruppene på Stortinget. Og alle kjenner vel situasjonen i norsk skole og helsevesen.

Det er vel av sine egne en skal ha det.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.