KRAFT

Enova vil ha satsing på biogass

Enova ønsker økt produksjon av biogass i Norge.
Enova ønsker økt produksjon av biogass i Norge. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
28. apr. 2009 - 14:55

Enova har opprettet et støtteprogram for å få økt produksjonen av biogass i Norge.

Investeringsstøtte

Støtten vil gis som investeringsstøtte til bygging av anlegg for biogassproduksjon, samt til distribusjon, opplyser Enova i en pressemelding.

Programmet er i utgangspunktet planlagt for tre år, 2009 - 2011. Maksimal støtteandel vil være 30 prosent av godkjente kostnader.

Målgruppe skal være eksisterende biogassforetak som ønsker å satse på industriell produksjon for leveranse til det norske energimarkedet, og vil omfatte biogass fra biologisk avfall, energivekster eller skogvirke.

Potensial

– Enova har kartlagt et betydelig potensial for produksjon av biogass i Norge. Samtidig har vi registrert en økende interesse for etablering av produksjonsanlegg for biogass. Biogass i industriell skala er på mange måter nytt i Norge. Vi lanserer derfor i første omgang en tidsavgrenset ordning for å vinne erfaring både med teknologiske og markedsmessige utfordringer, sier Øyvind Leistad, avd.direktør for energiproduksjon i Enova SF.

Prosjektet har som mål å oppnå produksjon av 1 GWh biogass per prosjekt, og prosjekter med høyest energiutbytte per krone vil bli prioritert.

Enova vil presentere programmet på Biogasskonferansen på Ørland i Sør-Trøndelag 11-12 mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.