SAMFUNNPOLITIKK

Enova-styret prøver å sette sluttstrek

Eli Arnstad ga seg som administrerende direktør i Enova før jul i fjor etter påstander om mobbbing. Nå er det klart at Nils Kristian Nakstad blir hennes etterfølger.
Eli Arnstad ga seg som administrerende direktør i Enova før jul i fjor etter påstander om mobbbing. Nå er det klart at Nils Kristian Nakstad blir hennes etterfølger. Bilde: Thomas Rasmus SKaug/Scanpix
16. apr. 2008 - 07:27

Saken ble behandlet på et styremøte tirsdag.

Styreleder Jørn Rattsø sier til NTB at styret tar sikte på å møte representanter for de ansatte tidlig i neste uke.

– Styret er nå i dialog med de ansattes representanter og har bedt om et møte i begynnelsen av neste uke for å diskutere den planen som skal legges fram for Olje- og energidepartementet, sier Jørn Rattsø.

Entusiasme og misnøye

Etter styremøtet tirsdag ga Rattsø denne kommentaren til NTB om realiteten i personalkonflikten og styrets håndtering av denne saken:

– Som styreleder har jeg fått mange tilbakemeldinger om ledelsen, både entusiasme og misnøye. Styret har vært kjent med ledelsesutfordringer og samarbeidsproblemer ved Enova og forstår at dette kan begrunne varslingen. Saken ble vanskelig å håndtere da det på styremøtet den 29. oktober 2007 fremkom påstand om mobbing/trakassering. Styret ønsker å sette en sluttstrek som alle parter kan leve med.

Har fått frist

Olje- og energidepartementet har gitt Enova-styret frist til fredag 25. april med å levere en plan for hvordan samarbeidsproblemene kan løses. Rattsø regner med at styret vil holde denne fristen.

Jørn Rattsø sier at etter hans skjønn er det ønskelig at planen som leveres til departementet, blir offentlig.

– Men spørsmålet er hvor detaljert den blir når det gjelder omtale av personer, sier han.

Energitiltak

Styremøtet tirsdag var et ordinært styremøte der styret også bevilget til sammen 63,6 millioner kroner til seks forskjellige energiprosjekter.

Fornebu Utvikling får et tilskudd på 20 millioner kroner til energiriktig utbygging av en bygningsmasse på til sammen 535.000 kvadratmeter på Fornebu.

Dette ble bevilget

Ellers er det bevilget 11 millioner kroner til et fjernkjølenett og kjøleproduksjon for Lyse Gass på Forus i Rogaland, 6 millioner kroner til Eidsvoll Fjernvarme, 7 millioner kroner til energiøkonomisering for Rica Hotels, 5,2 millioner kroner til et prosjekt innen OKKs bygningsmasse, og 14,4 millioner kroner til Moelven Industrier.

Vindkraft

Styret vedtok også å utlyse støtteordningen for investeringer i vindkraftverk, en ordning statsråd Åslaug Haga tidligere i år varslet med en økonomisk ramme på minst en halv milliard kroner.

Konstituert administrerende direktør Fridtjof Unander i Enova sier til NTB at utlysningsteksten skal være klar om noen få dager.

– Enova har tilstrekkelige rammer til å ta de prosjekter som er nødvendig for å nå målsettingen om 3 TWh, sier Unander.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.