KRAFT

Enova-penger skal gi arbeidsplasser

KRISEPENGER: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og Enova-sjef Nils Kristian Nakstad gir mer penger til energieffektivisering og fjernvarme.
KRISEPENGER: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og Enova-sjef Nils Kristian Nakstad gir mer penger til energieffektivisering og fjernvarme.Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
4. mars 2009 - 12:15

Enova skal bruke 120 millioner kroner på utbygging av fjernvarme i år.

– Det vil gis støtte til prosjekter som ellers ikke ville ha fått støtte. Enova har fått mer penger, samtidig som terskelen for krav til lønnsomhet senkes, sa olje- og energiminister Terje Riis-Johansen på en pressekonferanse i dag.

Vil ha rask aktivitet

Han understreker at vi er inne i en helt spesiell tid.

– Vi har presentert viktige tiltak knyttet til finanskrisen. Det som er hovedsaken for oss er å sørge for rask aktivitet, slik at vi får en stimulering av økonomien som gjør at vi bruker folk og ressurser på en fornuftig måte, samtidig som vi får noe igjen for tiltakene når krisen er over, sa Riis-Johansen.

Fjerner flaskehalser

Statsråden vil jobbe for å gjøre rask utbygging mulig.

– Det er noen flaskehalser utover penger. Vi må sørge for at konsesjonssystemet knyttet til NVE og Olje- og energidepartementet ikke skal være proppen i forhold til grønn satsning. Vi har bevilget mer penger til konsesjonsbehandling i NVE, og forventer effekt på dette området utover det som har vært gjort før. Vi har også omrokkert i departementet slik at vi skal være i stand til å behandle saker raskere, sa Riis-Johansen.

400 millioner til enøk i bygg

Også utbygging av vindkraft og energieffektivisering vil nå blir prioritert. Enova har 400 millioner kroner å bruke på energieffektivisering av offentlige bygg, noe som blant annet skal bidra til flere arbeidsplasser.

I tillegg har Enova utlyst en ekstra konsesjonsrunde på utbygging av vindkraft.

Les mer: