KRAFT

Enova-millioner til energisentral

Enova gir 1,8 millioner til en ny fjernvarmesentral i Tromsø. Det gjenstår enda penger til liknende prosjekter, opplyser de. (Illustrasjonsfoto)
Enova gir 1,8 millioner til en ny fjernvarmesentral i Tromsø. Det gjenstår enda penger til liknende prosjekter, opplyser de. (Illustrasjonsfoto)
Stein Jarle Olsen
13. juli 2009 - 12:00

Enova gir 1,8 millioner kroner i støtte til Troms Kraft Varme.

Energisentral

Pengene skal inngå i bygging av energisentral for bydelene Langnes og Mortensnes i Tromsø, og er en del av et totalprosjekt på 5,5 millioner kroner.

Sentralen skal inngå som reservesentral i fjernvarmenettet, og Mortensnes skole og Langnes omsorgssenter skal konverteres fra el- og oljekjeler til vannbåren varme.

Ønsker flere søknader

Det er gitt ja fra kommunens side til å bygge 300 nye boliger i området, under forutsetning av at det bygges ut med vannbåren varme.

Enova gir også 1,8 millioner til utbygging av en varmesentral på Fokserød Nord i Sandefjord kommune.

Den skal forsyne industri- og næringsbyggene der med totalt opptil 1700kW varme: 700 kW fra en flisfyrt biokjel og 1000 kW fra en oljekjel.

– Konvertering til fornybar energi er et viktig satsingsområde og finansieringsprogram for Enova. Det er fortsatt midler igjen over dette og andre programmer, og vi ønsker flere søknader, sier rådgiver Trond Bratsberg i Enova SF i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.