MENINGER

Enova leverer

26. mai 2008 - 10:49

ENERGI: EBL-direktør Steinar Bysveen uttrykker i Teknisk Ukeblad 1808 bekymring for Enovas evne til å nå sine målsettinger. All den stund Enova i fjor leverte rekordresultat og så langt i år ligger bedre an resultatmessig enn i 2007, kan vi for vår del forsikre om at Bysveen kan sove godt om natta!

Ved utgangen av april hadde Enova kontraktsfestet energiresultater tilsvarende nesten 600 GWh. Det er 200 GWh mer enn på samme tid i fjor, da vi oppnådde et rekordresultat totalt sett for året. Så langt i år betyr dette et bidrag fra Enova til energi- og klimavennlige tiltak i privat og offentlig virksomhet på rundt 250 mill.kr. Når vi så vet at markedsaktørene selv og andre investorer jevnt over bidrar med fem ganger så mye i prosjektene, snakker vi om betydelig innsats for miljø- og klimavennlige løsninger i Norge.

På byggsiden har det vært meget gode resultater så langt. Vi har til nå oppnådd om lag 314 GWh som er nærmere 90 prosent av totalresultatet vårt på området for hele 2007. Vi har god tro på minst å doble dette før året er omme.

I industrien skjer det også mye interessant. Så langt har vi mer enn doblet resultatet fra i fjor på denne tiden – 100 GWh er til nå kontraktsfestet med aktører i industrien. Det tar ofte tid å utvikle industriprosjekter og erfaringsmessig blir de fleste resultatene kontraktfestet siste halvdel av året. Det så vi også i fjor da vi endte opp med et rekordresultat på 814 GWh. Vi har nå mange gode prosjekter som vi jobber med og er optimistiske på at vi skal ende opp med et meget godt totalresultat for året.

Gjennom vår nye målrettede programstruktur for fornybare varmeløsninger, har vi fått inn en rekke meget gode søknader som gir oss god tro på at vi skal kunne nå målet om 800 GWh ny fornybar varme i løpet av året.

Norske kommuner har for alvor fått opp farten. 306 av 431 kommuner har så langt deltatt på kurs i regi av Enova for i neste omgang å lage sine egne energi- og klimaplaner. Av dem som har gått på kurs har så langt 145 kommuner søkt oss om støtte til slike planer. Viljen er stor fordi man ser at dette er formålstjenlig både i forhold til egen økonomi og norske klimaforpliktelser. De planene som kommunene utarbeider er et viktig utgangspunkt for å gjennomføre tiltak. Vi ser derfor på denne satsingen som viktig for å rekruttere nye prosjekter til Enovas programmer innen energieffektivisering og fornybar varme.

Dette bør fortelle Steinar Bysveen og andre at våre medarbeidere i Enova jobber hardt for å oppfylle Enovas viktige samfunnsoppdrag og at arbeidet gir gode resultater.

Fridtjof Unander

Konst. adm. direktør Enova

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.