Enorm India-interesse

ENERGISK: Norsk næringsliv lar seg lett fascinere av India. Mulighetene er mange, spesielt innen energisektoren. (Bilde: Arkiv)
TEA BREAK: Konserndirektør Tore Torvund i Norsk Hydro gjorde seg interessant for oljeindustrien i India. (Bilde: Ole Ketil Helgesen)
RIKDOM: India har store energireserver, men mange lever likevel i fattigdom. (Bilde: Ole Helgesen)
  • Industri

– Det er kanskje den tyngste delegasjonen noen gang, sier Tore Lasse Bye, direktør for internasjonal forretningsutvikling i Innovasjon Norge.

Norsk næringsliv ønsker å ta del i den enorme økonomiske oppturen India opplever.

Energisult

-India er i sterk vekst, og landet er interessant for mange bransjer. Spesielt innen energi er det store muligheter, sier Bye.

Ifølge Innovasjon Norge er utbygging av olje- og gassvirksomhet på dypt vann utenfor kysten av India, elektrisitetsforsyning og skipsbygging områder hvor Norge står sterkt.

Indiske fristelser

Inderne frister med både eierandeler i olje- og gassfelt og store utbyggingsoppdrag. Og den norske oljeindustrien er på hugget. Både Statoil og Hydro og det meste av norsk leverandørindustri har tatt turen til det energisultne landet.

Norges nye næringsminister, Dag Terje Andersen, er også til stede. Han informerte de indiske representantene om at Efta-landene jobber for å få til en tosidig frihandelsavtale med India.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå