KRAFT

Enoksen vurderer sjøkabler

Tross de dyre kostnadene, Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen vil utrede fordeler og ulemper ved bruk av sjøkabler på Vestlandet.
Tross de dyre kostnadene, Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen vil utrede fordeler og ulemper ved bruk av sjøkabler på Vestlandet. Bilde: Anders J. Steensen
31. aug. 2007 - 07:35

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) gjør nå helomvending og sier regjeringen likevel vil se på mulighetene for å legge den nye kraftlinjen fra Fardal i Sogn til Ørskog på Sunnmøre med kabler, melder NRK.

Også sjøkabel

– Jeg ønsker å ha en grundig utredning også av sjøkabel på den strekningen. Så skal vi se grundig på både positive og negative sider ved bruk av luftspenn og sjøkabel slik at vi har et skikkelig beslutningsgrunnlag når saken skal avgjøres, sier Enoksen.

Regjeringen har tidligere gått inn for å legge kraftlinjene i luftspenn, fordi dette trolig vil bli fem milliarder kroner billigere å utføre.

Miljøvernorganisasjoner og turistnæringen har imidlertid reagert kraftig på planene, som de mener vil gjøre for store inngrep i vestlandsnaturen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.