ARBEIDSLIV

Enklere oversikt

12. des. 2000 - 13:19

Varierende teknisk kvalitet på sikkerhetsutstyr har gjort det vanskelig for kunden å orientere seg. Forsikringsselskapenes Godkjenningsnemnd (FG) viser vei gjennom jungelen av tilbud ved å sette sitt kvalitetsstempel på produkter og bedrifter av sikkerhetsutstyr. Med Internett blir det nå enklere å finne ut om sikkerhetsutstyr er godkjent av FG eller ikke, opplyser soussjef Erik Jørgensen i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

FGs nye nettsider er tilgjengelige for alle og har adressen www.fg.fnh.no. I første omgang vil de inneholde en oversikt over FG-godkjent utstyr og firmaer innen brann og innbruddsikring. I tillegg vil brukerne her finne FGs regelverk og publikasjoner. En del av disse er allerede lagt ut, de øvrige kommer etter hvert.

Publikasjonene er flittig benyttet av arkitekter, konsulenter, ingeniører, forsikringsbransjen, forsvaret, politiet og mange andre i sikkerhetsbransjen som må velge riktige sikringsløsninger. Den nye ordningen vil forhåpentligvis gjøre at flere får tilgang til å velge godkjent utstyr, og dermed få bedre sikringsløsninger, uttaler Jørgensen i en pressemelding.

Alle FG-godkjente bedrifter har forpliktet seg til å leverer produkter og løsninger med tilstrekkelig kvalitet, samt å rette opp eventuelle feil og mangler umiddelbart etter at de oppstår.

Den sorte bok – Tilgjengelige FG-publikasjoner – forsvinner i sin nåværende form, etter å ha eksistert i siden 1985. Abonnementsordningen gjennom Norsk Brannvern Forening opphører ved årsskiftet, sier Jørgensen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.