SAMFERDSEL

Enklere jernbanebygging

Myndighetene innser at unødvendig byråkrati ikke nødvendigvis bedrer kvaliteten på jernbaneanlegg. Temaveiledning om jernbaneanlegg og byggesak skal hjelpe de ansvarlige. ill: SBE
Myndighetene innser at unødvendig byråkrati ikke nødvendigvis bedrer kvaliteten på jernbaneanlegg. Temaveiledning om jernbaneanlegg og byggesak skal hjelpe de ansvarlige. ill: SBE Bilde: SBE
Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
12. des. 2001 - 11:38

Jernbaneanlegg er underlagt plan- og bygningsloven og er derfor i utgangspunktet søknadspliktig i kommunen. Usikkerhet rundt reglene både i kommuner og Jernbaneverket har ført til ulik behandling fra kommune til kommune.

Derfor gir Statens Bygningstekniske etat (SBE) nå ut en temaveiledning i samarbeid med Jernbaneverket og kommunale bygningsmyndigheter som viser hva som skal til for å oppnå raskere og enklere byggeprosess.

Temaveiledningen beskriver hvor detaljert reguleringsplanen eller bebyggelsesplanen må være for å slippe søknad. Målet er å oppnå bedre jernbaneanlegg og fjerne unødvendig byråkrati, ifølge SBE.

(vn)

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.