KRAFT

Enklere å starte CO2-håndtering

SKAL FÅ VERKTØY: EU-kommisjonen vil ruste bedrifter og myndigheter til å ta bedre beslutninger i arbeidet med verdikjeder for CO2-håndtering. Her bygges pilotanlegget for CO2-håndtering ved kullkraftverket Swhartze Pumpe utenfor Berlin i Tyskland
SKAL FÅ VERKTØY: EU-kommisjonen vil ruste bedrifter og myndigheter til å ta bedre beslutninger i arbeidet med verdikjeder for CO2-håndtering. Her bygges pilotanlegget for CO2-håndtering ved kullkraftverket Swhartze Pumpe utenfor Berlin i Tyskland Bilde: Vattenfall
Jannicke Nilsen
22. sep. 2008 - 10:46

Det er vanskelig å ta gode, veloverveide beslutninger når en verdikjede for CO2-håndtering skal stables på beina.

Nå vi EU-kommisjonen at industrielle aktører og myndigheter i framtiden skal bli bedre rustet til å analysere, forstå og ta gode avgjørelser når en slik verdikjede skal opp og stå.

Enklere

Sintef er utpekt til å lede et treårig-prosjekt innen EUs 7. rammeprogram, som skal gjøre det enklere å ta strategiske beslutninger når det kommer til å etablere slike verdikjeder.

Forskningsorganisasjonen skal sammen med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) utarbeide metoder og verktøy til bruk i dette arbeidet.

Nær 50 mill

Prosjektet, som går under navnet ECCO, har en økonomisk ramme på 5,4 millioner Euro, cirka 43 millioner kroner. Av dette går 11 millioner til SINTEF og NTNU.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.