OLJE OG GASS

Enighet mellom Odfjell og Statoil

HAR BLITT ENIGE: Odfjell Drilling dropper anken mot Statoil i striden om bruk av riggen Deepsea Atlantic.
HAR BLITT ENIGE: Odfjell Drilling dropper anken mot Statoil i striden om bruk av riggen Deepsea Atlantic. Bilde: Tore Stensvold
15. nov. 2010 - 10:40

Det opplyser konsernsjef Simen Lieungh i Odfjell Drilling til nettstedet Offshore.no.

– Fokus på fremtiden

– Vi har blitt enige med Statoil om å legge det som har vært bak oss og ha fokus på fremtiden. Statoil er vår største kunde, og organisasjonen vår er meget godt fornøyde med å kunne se fremover, sier konsernsjefen.

I slutten av forrige måned ble Odfjell Invest i Stavanger tingrett dømt til å betale Statoil 66 millioner kroner.

Årsaken til at saken havnet i retten var at Statoil siden i november i fjor har nektet å bruke riggen etter to mislykkede boringer på Gullfaks-feltet. De to selskapene har vært uenige om årsaken til de mislykkede boringene.

Store summer

Odfjell saksøkte Statoil for over 900 millioner kroner, mens Statoil svarte med et motsøksmål på drøyt 300 millioner kroner. Retten ga heller ikke Statoil medhold, men mente at Odfjell må betale Statoil 66 millioner kroner for utgifter til diesel og transport da riggen lå på såkalt nullrate.

Deepsea Atlantic forlot Hanøytangen utenfor Bergen 12. november for å starte på en tre ukers test før riggen skal settes inn i boreoperasjoner for Statoil på Gullfaks-feltet. Statoil har valgt å benytte seg av riggen fram til august 2014, opplyser Odfjell Drilling i en pressemelding mandag. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.