ARBEIDSLIV

Enighet mellom Nito og NHO – ingeniørstreik avverget

Ingeniørorganisasjonen NITO og NHO ble sent tirsdag kveld enige i mekling hos Riksmekleren, dermed blir det ingen ingeniørstreik i NHO-bedriftene.
Ingeniørorganisasjonen NITO og NHO ble sent tirsdag kveld enige i mekling hos Riksmekleren, dermed blir det ingen ingeniørstreik i NHO-bedriftene. Foto: Gorm Kallestad / NTB
18. nov. 2020 - 09:39

Ingeniørorganisasjonen Nito og NHO ble sent tirsdag kveld enige i mekling hos Riksmekleren, dermed blir det ingen ingeniørstreik i NHO-bedriftene.

– Vi er selvsagt godt fornøyd med å unngå streik. Vårt krav har hele veien vært å sikre forhandlingsrett for alle våre medlemmer, og dette ser vi nå en løsning på, sier Nitos forhandlingsleder Tom Helmer Christoffersen.

Dersom partene ikke hadde blitt enige ville 200 ingeniører i ni virksomheter gått ut i streik fra onsdag morgen.

Nitos mål i meklingen var å få bort formuleringen «funksjonær» i avtaleverket. En formulering de mente var gammelmodig. Nå vil partene jobbe sammen for å avklare konsekvenser av å fjerne begrepet som grunnlag for hvilket omfang tariffavtalen skal ha, slik at man i 2022 kan implementere endringene.

Partene skal jobbe fram felles forslag som løser dette, med en sikringsbestemmelse som gjør at dette uansett vil kunne løses lokalt fra 2022.

87 menn og 31 kvinner omkom i trafikken i 2023, viser Vegvesenets foreløpige tall.
Les også

118 døde i trafikken i fjor: – Uoppmerksomhet er en medvirkende årsak i én tredel av dødsulykkene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.