OLJE OG GASS

Engineeringkontrakter på Shtokman tildelt

Sjtokman-feltet i Barentshavet.
Sjtokman-feltet i Barentshavet. Bilde: OAO GAZPROM
Mona Strande
27. mars 2008 - 23:04

Shtokman Development AG har i dag tildelt flere FEED-kontrakter tilknyttet fase 1 for utbyggingen av gassfeltet i Barentshavet – og LNG-anlegget på land.

Blant de utvalgte underleverandørene er ingen norske selskaper.

Dagens tildelinger omfatter ikke produksjon og fabrikasjon, kun forberedende ingeniørtjenester.

Subsea og rørledning

Det franske ingeniørselskapet Doris er tildelt hovedkontrakten for subsea-produksjonsanlegget og den tekniske offshoreplattformen.

JP Kennedy skal utføre forprosjektering (FEED) på den 600 kilometer lange rørledningen til land. Her skal de russiske ingeniørselskapene Rubin og Giprospetsgaz bistå.

Technip, men ikke i Norge

Technip SA fikk FEED-kontrakten for prosjektering av LNG-anlegget på land. Dette skal ligge nær Teriberka, 120 km øst for Murmansk.

Men det er ikke den eneste kontrakten Technip har fått: De skal også utarbeide prosjektstandarder for hele Shtokman-prosjektet, og bistå Shtokman i planlegging av tomteutnyttelsen for LNG-anlegget.

Det er Technips avdelinger i Paris, og St. Petersburg som skal jobbe med Shtokman-utviklingen.

Bekrefter kontraktene

StatoilHydro bekrefter kontraktene:

– Ja, det stemmer at de FEED-kontraktene er iverksatt nå, og at ingen norske selskaper er tildelt kontrakt, sier informasjonssjef Kjersti Tvedt Morstøl i StatoilHydro til TU.no.

Forprosjekteringen skal være ferdig innen første halvdel av 2009.

Eierne

StatoilHydro har 24 prosent eierandel i Shtokman Development AG, hvor Gazprom har 51 prosent og Total 25 prosent. Selskapet skal sørge for prosjektering, utvikling, konstruksjon, finansiering og utnyttelse av anleggene i Shtokman-utbyggingens første fase.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.