NETTARKIV

Engelsk ordbok

30. mai 2002 - 18:20

Engelsk stor ordbok

Kunnskapsforlaget

2000 sider, 998 kroner

Kunnskapsforlaget har utviklet en stor engelsk-norsk/norsk-engelsk ordbok fra grunnen av. Boken inneholder 217.000 oppslagsord og uttrykk med 522.000 oversettelser; både britiske og amerikanske former og stavemåter er tatt med.

Ordboken passer bl.a. for universitets- og høyskolestudenter, oversettere og fagpersoner som trenger engelsk i profesjonell sammenheng. Forlaget har lagt vekt på en oversiktlig fremstilling og et omfattende innhold - moderne fagområder er godt dekket.

Boken er utarbeidet av forlagets ordbokredaksjon og en gruppe prosjektmedarbeidere,

til sammen rundt 60 personer. For å sikre kvaliteten på ordtilfanget i den engelsk-norske delen, har de samarbeidet med det svenske ordbokforlaget Norstedts og deres store engelsk-svenska ordbok. Ordtilfanget i den norsk-engelske delen er basert på Kunnskapsforlagets Norsk ordbok (redaktør Tor Guttu). Begge ordtilfang er supplert med et stort antall faste forbindelser og uttrykk, ord fra muntlig hverdagsspråk og fagord valgt ut av medarbeidere med spesialkompetanse.

Ordboken foreligger også i elektronisk utgave med tittelen Engelsk stor ordbok med iFinger.

(rs)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.