IKT

Engasjert i dataspill

Det dreier seg om Telenors mobile internettportal DJuice, som har inngått en strategisk allianse med norske Triggerduck Entertainment Engineering. Telenor Mobile Communication har samtidig kjøpt en tredel av selskapet, skriver selkapet i en pressemelding.

DJuice er Telenors portal for tilgang til Internett via mobiltelefon og framtidige håndholdte mobile terminaler. I et samspill mellom vanlig internet via web og mobile terminaler gjør DJuice det mulig for hver enkelt bruker å sette sammen sin personlige meny for tilgang til det mobile Internett.

Selv om bruken av mobilt Internett i dag baseres på wap-platformen, er DJuice fullt utviklet for GPRS og framtidas tredje generasjons mobilsystem UMTS.

Staben i Triggerduck består av designere, spill-utviklere og programmerere med en omfattende og variert bakgrunn. De satser på spillkonsepter der kommunikasjonen mellom deltagerne er fokus for underholdningen. Selskapet har for øyeblikket ti ansatte. Alliansen mellom DJuice og Triggerduck omfatter også en distribusjonsavtale for Triggerducks spill via DJuice.

Les mer om: