ARBEIDSLIV

Energisk undervisning

Leif Haaland
21. okt. 2003 - 08:00

Åtte videofilmer, energi-informasjon, oppgaver og spørsmål på nettet skal få energi kraftigere inn på timeplanen.

Manusforfatter og programleder er sivilingeniør Ole André Sivertsen , kjent fra Newton på NRK.

Spennende og korrekt

Filmene er på mellom 6 og 10 minutter, og tar for seg områdene energi, elektrisitet, effekt, fossile brensler, atomkraft, vannkraft, energinettverket og energien og samfunnet. I tillegg finnes alt samlet på www.kraftskolen.no .

- Det var viktig å lage noe som var spennende for unge mennesker. Samtidig skulle det ikke være tull og tøys, sier Ole André. Han har lagt stor vekt på at alt i filmene er presentert vitenskapelig korrekt.

Sivertsen ble i 2002 tildelt Norske Sivilingeniørers Forenings pressepris for arbeidet med å vekke nordmenns nysgjerrighet for teknologi og naturvitenskap.

Alle former

Filmene i Kraftskolen er produsert av selskapet Snöball på oppdrag fra Statkraft, Norges største kraftprodusent. Likevel tar opplegget for seg alle former for kraft og energi.

- Fokuset på vannkraft er ikke større enn fokuset på andre energiformer. Arbeidet med Kraftskolen ble satt i gang lenge før kraftkriseåret 2003/2003. samtidig har det siste års fokus på energisituasjonen i Norge bidratt til å gjøre kraftskolen spesielt interessant, sier Knut Fjerdingstad, Statkraft .

I løpet av høsten og vinteren lages del 2 av Kraftskolen, med åtte nye filmer. Dette opplegget er planlagt sendt skolene i begynnelsen av 2004. Her vil det være temaer som også er aktuelle for videregående skole.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.