MILJØ

Energipris til Tine

PRISES:Konserndirektør Leif Arne Berge (t.v.) i Tine har mottatt 1000beinprisen av Enova, her representert ved kommunikasjonsansvarlig Bård Bjerkaker.
PRISES:Konserndirektør Leif Arne Berge (t.v.) i Tine har mottatt 1000beinprisen av Enova, her representert ved kommunikasjonsansvarlig Bård Bjerkaker. Bilde: Enova
Atle Abelsen
18. mai 2006 - 07:30

Det er Enova som deler ut prisen. Den går til Tine for at de er på god vei til å nå sitt reduksjonsmål innen 2008.

– Potensialet for energisparing i norsk industri er enormt. Tine går foran på en forbilledlig måte, kommenterer kommunikasjonsansvarlig Bård Bjerkaker i Enova i en pressemelding.

Han legger til at Enovas visjone er at alle industribedrifter skal sette klare mål for energireduksjon.

Tidlig ute

Tine satte energireduksjon på dagsorden allerede tidlig på 90-tallet. I dag er alle 50 anleggene i konsernet med i prosjektet.

Målet er å redusere det spesifikke energiforbruket pr. produsert vare (kWh pr. veid produsert enhet) med 10 prosent innen utgangen av 2008.

Inkludert sparing og omlegging til fornybare energikilder utgjør dette nær 80 GWh, noe som tilsvarer et gjennomsnittlig årlig forbruk for åtte av Tines meierianlegg.

I energifokusprosjektene gjennomføres det i tillegg til investeringer et omfattende opplærings- og nettverksbyggingsprogram som involverer ca 150 ansatte i hele TINE- systemet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.