KRAFT

Energipris for «Grønn boks»

PRISVINNER: Direktør Steinar Bysveen i Energibedriftenes Landsforening får Energidagenes hederspris for foreningens prosjekt Grønn Boks.
PRISVINNER: Direktør Steinar Bysveen i Energibedriftenes Landsforening får Energidagenes hederspris for foreningens prosjekt Grønn Boks. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Kjetil Malkenes Hovland
15. okt. 2009 - 12:03

Energibedriftenes landsforening (EBL, som snart blir omdøpt til Energi Norge) fikk i dag Energidagenes hederspris.

Prisen skal hedre personer og organisasjoner som utmerker seg på energiområdet, og ble delt ut av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på Norges energidager 2009 i Holmenkollen.Har bidratt til ordskiftet

Et viktig premiss for å få prisen er for å skape debatt om viktige energispørsmål, og det har prosjektet «Grønn boks» bidratt til, mener komiteen som har avgjort hvem som får prisen.

«For at vi skal kunne handle, må vi ha økt bevissthet og kunnskap. Vi vet det handler om fornybar energi og energieffektivisering, men kunnskap skaper ikke i seg selv resultater. Gjennom Grønn Boks-prosjektet er det kommet fram nye ideer og tanker som kan bidra til at vi som samfunn foretar de rette handlingene – handlinger som må til for at klimamålene skal nås,» heter det i begrunnelsen.Energy Camp

Grønn Boks samlet blant annet en rekke skarpe hoder til 48 timers Energy Camp i Oslo for å klekke ut nye klimavennlige ideer på områder som vindkraft, oljeutvinning, vannkraft og transport:

Prosjektet har også vært synlig på Øya-festivalen, og har bidratt til å øke offentlighetens bevissthet om forholdet mellom klima og energi.

Prosjektet har ifølge NVE ført sammen representanter for energibransjen, næringsliv, forskning, miljøorganisasjoner, arbeidstakerorganisasjoner og myndigheter, og stimulert til kreativ dialog.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.