ENERGI

Energiministeren: Vi kan ikke bare tenke på Norge i energipolitikken

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier at vi ikke kan tenke «kun Norge» i energipolitikken. Han avviser å frikoble strømprisene i Norge fra de europeiske prisene.

NTB_vb8zoEXrpX4
NTB_vb8zoEXrpX4 Gorm Kallestad
16. des. 2022 - 07:05

På direkte spørsmål fra Klassekampen om olje- og energiminister Terje Aasland kan se for seg en fremtid der norske strømpriser ikke er koblet til det felleseuropeiske energimarkedet som i dag, svarer Aasland:

– Jeg tror i utgangspunktet at om vi tenker «kun Norge» i energisammenheng, så står vi svakere stilt i fremtiden når det gjelder tilstrekkelig tilgang på rimelig energi.

– Og vi må se på om det er mulig å håndtere den ustabiliteten som gir store svingninger i strømprisen, sier Aasland og legger til at man ikke bare kan diskutere pris.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Noen enkle løsninger for lavere priser finnes ikke, mener han.

– Alle som drømmer om at det finnes en enkel og rask løsning, tror jeg drømmer forgjeves, sier Aasland.

Gjennomsnittlig spotpris for Sør- og Midt-Norge de siste dagene ligget over 4,50 kroner per kilowattime, uten avgifter. Prisene har variert fra 2,80 helt opp i 7 kroner for enkelttimer.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier partiet jobber imot innføringen av EUs fjerde energipakke, inkludert fornybardirektivet.
Les også

Setter ned foten for EUs omstridte energipakke

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.