KRAFT

Energiministeren lover Midt-Norge mer kraft

Olje- og energiminister Ola Borten Moe diskuterer med Lodve Solholm, fylkesmann i Møre og Romsdal, under JazzGass i Molde, hvor petroleumsrelatert verdiskaping står på programmet.
Olje- og energiminister Ola Borten Moe diskuterer med Lodve Solholm, fylkesmann i Møre og Romsdal, under JazzGass i Molde, hvor petroleumsrelatert verdiskaping står på programmet. Bilde: Scanpix
20. juli 2011 - 09:21

På en pressekonferanse i forbindelse med JazzGass i Molde sa statsråden at konsesjonsbehandlingen skal være avsluttet i løpet av dette året.

– Planen vi arbeider etter, er oppstart i 2016. Det skal vi klare, sa Borten Moe. Han var tirsdag formiddag på befaring med helikopter langs det meste av linjetraseen.

– Jeg fikk med meg de delene av linjen som ikke er godkjent allerede, sier statsråden til NTB.

Haster

Konsernsjef Auke Lont i Statnett framhevet under konferansen tirsdag at det haster med å få neste genrasjons sentralnett i Norge på plass.

Statnettsjefen sa at det skal investeres 40 milliarder kroner i sentralnettet fram til 2020. Nye 420 kV-linjer skal erstatte dagens gamle, regionale nett.

– Utfordringene er blitt større, og vi utsetter systemene for stadig større stress. Import av strøm har hjulpet oss over kneikene både i fjor og så langt i år, sa Lont.

Sårbart Midt-Norge

Bare i Midt-Norge står investeringer på 10 milliarder kroner for tur. Den nye sentrallinjen mellom Ørskog på Sunnmøre og Fardal i Sogn skal være ferdig i 2015. Denne linjen vil tilføre Midt-Norge nye 2,7 TWh kraft. Området har i dag stort kraftunderskudd.

250 personer var tirsdag samlet til JazzGass-konferanse i Molde, med hovedvekt på energitilførselen til Midt-Norge og olje- og gassvirksomheten i Norskehavet.

På konferansen kom det positive signaler om Nyhamna som gassknutepunkt for Norskehavet og om styrkingen av kraftforsyningen til Midt-Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.