NETTARKIV

Energikilden

11. des. 2001 - 15:39

Tapir Akademisk forlag. Energikilden - en guide til kilowattens rike. 144 sider. ISBN 82-519-1620-8

Energiforskning og energipolitikk kommer fortsatt til å bli et av de viktigste temaene i samfunnsdebatten i årene fremover. Denne boken bringer mye faktakunnskap til en slik meningsutveksling. Den beskriver status og utviklingstrekk på en rekke områder innen det mangfoldige energifeltet.

Boken forteller hvordan oljefeltene ble til, gir bakgrunnsinformasjon til gasskraftdebatten, kjernekraften og de nye fornybare energikildene.

Dette er ikke en bok som må leses sammenhengende fra perm til perm. Her kan du plukke det som er av interesse fra en enkel innholdsfortegnelse som er strukturert under vignetter av den eldre tids fire elementer: Jord, vann, ild og luft.

Ikke bare ulike energiformer blir presentert. Også det gåtefulle klimaet, spillvarme i smelteverk, reiser - og hva som skjer når vi en gang langt der fremme ser at det er slutt på olje, gass og kullreservene.

Det fortelles også hva som kreves av energi for å produsere mat, og hvordan det er med energitapet etter som vi beveger oss oppover i økokjeden.

Fire sider med energi- og kraftuttrykk hjelper godt på leseforståelsen. Dessuten er dette en meget velillustrert bok med informative bilder og tegninger.

Leif Haaland

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.