NETTARKIV

Energibunten

23. aug. 2001 - 12:42

Det er ikke så mange av klodens innvånere som har sett begge polene fra luften – for så å lande der i fallskjerm. Han var for øvrig med og utviklet utdanningskonseptet for dagens fallskjermutdanning, utdannet instruktører i militæret, var selv fallskjermjeger og aktiv, sivil hopper. Mikkelsen både eier og flyr helikopter, og har en flunkende ny Harley-Davidson stående i garasjen. Alt dette forhindrer ikke at han trives godt på rulleskøyter, gammel skøyteløper som han er.

Den teoretiske ballasten hans er befalsskole, krigsskole, BI og studier ved næringslivsuniversitetet INFEAD i Frankrike.

Rettesnoren hans, både privat og i arbeidslivet, er å ta vare på øyeblikket, være til stede og kaste seg ut i krevende læreprosesser selv om håret står rett til værs.

Så har han da heller ingen fobier.

Styret i Statkraft har stor tro på at denne energibunten vil videreutvikle selskapet til et slagkraftig energiselskap – også i internasjonalt perspektiv. Statkraft har i dag virksomheter på kontinentet og er deleier i kraftproduksjon i Laos og Nepal. Den påtroppende trives internasjonalt og setter pris på berikende flerkulturelle innslag.

Nesten hver gang han skiftet jobb, byttet han til helt nye ukjente bransjer. Tidligere var han i Forsvaret, Raufoss, Norzink, han var banksjef, direktør i Widerøes Flyveselskap, konsernsjef i Ulsteingruppen og E-CO Energi – tidligere Oslo Energi Gruppen.

Han har bevisst gått inn i krevende lederstillinger der han føler at han kan bidra med å skape noe sammen med andre. Det viktige er å få frem det beste hos medarbeiderne og dermed skaffe bedriften konkurransefortrinn. Det dreier seg mer om mennesker enn bransje, mener den nye konsernsjefen.

Bård Mikkelsen er født i Oslo, men vokste opp i Sarpsborg. Fra barnsben av besøkte han sammen med sin far anlegg landet rundt – og fikk sett flere kraftverk innenfra og utenfra enn de fleste andre. På en måte er derfor sirkelen nå sluttet med ansettelsen i Statkraft SF.

Tidligere kolleger gir ham honnør for evne til å delegere og slippe andre til. Behagelig sjef, sies det. Ryddig! Utrolig nok, med slike krevende fritidsaktiviteter....

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.