KRAFT

Energibransjen får toppklubb

Jannicke Nilsen
8. mars 2007 - 07:30

Et utvalg, nedsatt av Olje- og energidepartementet (OED), anbefaler at det opprettes et Energiråd hvor toppledere fra energinæringen og myndighetene møtes 2-3 ganger i året. Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen sier ja til forslaget.

Taler kun egen sak

- Energinæringen er sammensatt og gjenstand for sektorvis behandling av myndighetene og mange organiserte interessegrupper som taler sin egen sak, skriver utvalget i rapporten.

Hovedutfordringen er å skape en større grad av forståelse og samhandling basert på fakta og kunnskap mellom aktørene og de grupper de er organisert i, mener utvalget.

Forbilde i petroleumsindustrien

- Jeg ser svært positivt på forslagene som legges frem, og jeg ser frem til å jobbe enda tettere sammen med energinæringen som forvalter enorme samfunnsmessige verdier i fastlands-Norge. Næringen besitter kompetanse i verdensklasse som det er viktig for Norge å videreutvikle og internasjonalisere, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen i en pressemelding.

OED viser til at petroleumssektoren i mange år har hatt en møteplass som har bidratt til å videreutvikle petroleumsindustrien, Topplederforum og KON-KRAFT. Utvalget har foreslått at Energirådet bygger på erfaringer fra disse møteplassene.

Arbeidsgrupper

Utvalget vil også opprette arbeidsgrupper innenfor viktige områder som internasjonalisering, kompetansebygging og teknologiutvikling.

Nå skal det nedsettes en arbeidsgruppe som får i oppgave å forberede Energirådets første møte 14. juni. Utvalget anbefaler at Energibedriftenes landsforening, Ny fornybar energi, Norsk Industri og LO sitter i arbeidsgruppen, i tillegg til OED.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.