ENERGI

Energi- og miljø krever ny teknologi

28. aug. 2001 - 08:45

Det er statssekretær Tore O. Sandvik i Nærings- og handelsdepartementet som understreker at mange av utfordringene på energi- og miljøsektoren krever utvikling og anvendelse av ny teknologi.

På en konferanse i Oslo denne uka, viste Sandvik både til teknologi for ny energiproduksjon og teknologi som kan effektivisere og redusere energibruk i øvrig næringsliv og vanlige husholdninger.

Men dette blir ikke sentraldirrigert. Sandvik sparker i første omgang ballen over til teknologimiljøene og bedriftene. Disse må angi hva det kan være markedsmessig grunnlag for.

Men statssekretæren påpekte at det ikke har vært råvarer og naturressurser alene som har ført til verdiskaping. Det har menneskelig innsats og evnen til å utvikle og utnytte teknologi stått for.

Rådgiver i miljøverndepartementet, Inger Johanne Wiese, sier Klimameldingen viser at Norges klimagassutslipp fortsatt vil øke. Derfor vil regjeringen effektivisere virkemidlene også før 2008.

Hun nevner videreføring av CO2-avgiften inntil det er etablert et kvotesystem, avtaler med industrien, økt forskning, styrking av lokale klimaplaner og teknologisamarbeid med næringslivet som viktige i denne sammenhengen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.