SAMFUNNPOLITIKK

Energi: Dyrekjøpt vekst for Rec

Bilde: Åserud, Lise

Finanskrisen som rammer hele verden har så langt påført Renewable Energy Corporation (Rec) solide sår i aksjekursen .

Også selskapets planlagte investeringer kan bli rammet når penger er blitt både dyrere og mindre tilgjengelig.

– Dyrere for oss

– I en situasjon med begrenset kapital vil den bli dyrere. Rec har finansiert prosjektene som er under bygging og skal bygges, men det blir sannsynligvis dyrere for oss, sier konsernsjef Erik Thorsen i Rec til TU.no.

Solenergiselskapet har utbygginger på gang både i Norge, Singapore, USA og Canada. Den største enkeltinvesteringen, nærmere 13 milliarder kroner, gjøres for å bygge en fabrikken for silisiumskiver, celler og moduler i Singapore. Den skal være i drift i 2010 med full kapasitet to år senere.

Ny teknologi vil blø

Ifølge Kjell Gunnar Salvanes, professor i samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole (NHH), er det nettopp umodne teknologier som allerede kjemper om investorenes gunst, eksempelvis innen energisektoren, som kan få den største smellen.

Les også:

Erik Thorsen nekter imidlertid å ta på seg rollen som spåmann. Landet har nok av rikssynsere fra før, påpeker han.

Til rett tid og rett pris

– Det er for tidlig å si hva finansuroen vil avstedkomme av konsekvenser for oss. Vi må konsentrere oss om å gjøre nødvendige tilpasninger og drive butikken. Vi er et selskap som skal ekspandere og har veldig mange byggeprosjekter gående samtidig. Vårt fokus er å levere disse prosjektene til tid og innenfor de kostestimatene vi har angitt. Det igjen vil danne grunnlag for videre vekst og en konkurransedyktig solenergi, sier Thorsen.

Les mer om finanskrisen:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.