Endringer i konsernledelsen hos Veidekke

Får fem konserndirektører fra og med 1. september.

Veidekke Industri
Veidekke Industri Foto: Eirik Halvorsen
30. aug. 2018 - 11:04

Ifølge en pressemelding omfatter endringene følgende tre virksomhetsområder:

Prosjektutvikling Skandinavia:

Konsernets aktiviteter innen bolig-, nærings- og prosjektutvikling i Skandinavia samles under en felles leder, konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr. Enheten omfatter Veidekke Bostad i Sverige, Veidekke Eiendom i Norge og konsernets aktiviteter innen OPS. Porsmyr vil fortsatt ha ansvar for entreprenørvirksomheten i Danmark.

Entreprenørvirksomheten i Sverige:

Veidekkes entreprenørvirksomhet i Sverige, Veidekke Entreprenad AB, vil være under konserndirektør Jimmy Bengtssons ledelse. Han vil videre fortsette som landssjef for Veidekkes aktiviteter i Sverige. Bengtsson vil i tillegg få ansvar for å koordinere konsernets samlede aktiviteter innen innkjøp.

Industrivirksomheten i Norge:

Veidekkes industrivirksomhet i Norge som omfatter forretningsområdene Asfalt, Pukk og Grus og Drift og Vedlikehold ledes i dag av Catharina Bjerke. Veidekke Industri blir etter endringen et eget virksomhetsområde i konsernet, under ledelse av Catharina Bjerke som utnevnes til konserndirektør i Veidekke fra 1. september.

– Hovedhensikten med endringene er både å fornye og forsterke. Spesielt viktig er det at vi samler enhetene innen prosjektutvikling under en felles ledelse for å styrke våre posisjoner, koordinere ressursbruk, og sikre bedre flyt av kompetanse mellom Sverige og Norge innen bolig- og næringsutvikling, sier konsernsjef Arne Giske i meldingen.

Med endringen gis enhetene som jobber inn mot samferdselsmarkedet i Norge, Veidekke Anlegg og Veidekke Industri, et ekstra ledelsesfokus for å koordinere - og bedre utnytte vår samlede kraft inn mot dette markedet.

– Jeg mener vi med dette får utnyttet flere dyktige ledere og deres kompetanse. Vi skaper lederteam som kan gi Veidekke et enda sterkere strategisk ledelsesfokus, fortsetter konsernsjefen.

Konsernledelsen vil etter endringen bestå av følgende medlemmer:

Arne Giske: konsernsjef

Jørgen Wiese Porsmyr: konserndirektør Prosjektutvikling Skandinavia og entreprenørvirksomheten i Danmark, Jimmy Bengtsson, konserndirektør Entreprenør Sverige, landssjef Sverige og Konserninnkjøp,

Hans Olav Sørlie: konserndirektør Bygg Norge, Øivind Larsen, konserndirektør Anlegg Norge,

Catharina Bjerke: konserndirektør Industri Norge,

Terje Larsen: konserndirektør, CFO og ansvarlig for IT og strategi, Hege Schøyen Dillner, konserndirektør HR, Juridisk, HMS og Miljø,

Lars Erik Lund: konserndirektør Kommunikasjon og Samfunnsrelasjoner.

LES OGSÅ: Veidekke med 199 millioner kroner i minus i andre kvartal

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.