Endringer i konsernledelsen hos AF Gruppen

Anny Øen og Lars Myhre Hjelmeset trer inn i konsernledelsen med ansvar for henholdsvis Finans og Offshore.

Anny Øen og Lars Myhre Hjelmeset er nye i AFs konsernledelse, her sammen med konsernsjef Amund Tøftum (til høyre).
Anny Øen og Lars Myhre Hjelmeset er nye i AFs konsernledelse, her sammen med konsernsjef Amund Tøftum (til høyre). Foto: Lars Barth-Heyerdahl
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. aug. 2022 - 08:56

Ida Aall Gram slutter i selskapet for å bli konsernsjef i Aspelin Ramm, mens Sverre Hærem går ut av konsernledelsen, men vil stå til rådighet for selskapet fremover.

- I AF arbeider vi kontinuerlig med utvikling av ledere og vi har en kultur for å kombinere kontinuitet med å gi ansvar og muligheter for våre nye ledere. Vi takker Sverre for viktige bidrag i utviklingen av konsernet siden 2007 og Ida for godt lederskap de siste fem årene, og ønsker begge lykke til med fremtidige muligheter, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.   

Syv virksomhetsområder

AF er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern og opprettholder sine syv operasjonelle virksomhetsområder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. Det foretas samtidig endringer innad i de ulike porteføljene for enkelte av virksomhetsområdene.

Ny konsernledelse i AF Gruppen består av følgende personer fra 1. september:

  • Amund Tøftum, konsernsjef
  • Anny Øen, Konserndirektør Finans
  • Geir Flåta, Konserndirektør Anlegg og Eiendom
  • Bård Frydenlund, Konserndirektør Sverige og Betonmast
  • Eirik Wraal, Konserndirektør Bygg, Energi og Miljø
  • Tormod Solberg, Konserndirektør Bygg
  • Lars Myhre Hjelmeset, Konserndirektør Offshore

Anny Øen er ny i konsernledelsen og har jobbet i AF Gruppen de siste 13 årene. Hun kommer fra stillingen som økonomidirektør og har jobbet som konsernregnskapsdirektør. Hun har bakgrunn som konsernregnskapssjef og controller i Reitangruppen, økonomisjef i Rema 1000 og senior associate i PWC. Øen er utdannet siviløkonom med høyere revisorstudium fra NHH.

Lars Myhre Hjelmeset er også ny konsernledelsen og har hatt sentrale posisjoner i AF Gruppen siden 2003. Han kommer fra stillingen som daglig leder i AF Offshore Decom, og har erfaring som forretningsutvikler i konsernstaben og økonomidirektør i AF Offshore Decom. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og Autorisert Finansanalytikerstudium ved NHH.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.