KRAFT

Endrer tyske atomplaner

SNUR: Tysklands statsminister Angela Merkel har bestemt seg for endre tysk atomkraftpolitikk som følge av hendelsene i Japan, ifølge regjeringskilder.
SNUR: Tysklands statsminister Angela Merkel har bestemt seg for endre tysk atomkraftpolitikk som følge av hendelsene i Japan, ifølge regjeringskilder. Bilde: Michael Sohn
14. mars 2011 - 14:28

Tysklands statsminister Angela Merkel har bestemt seg for endre tysk atomkraftpolitikk som følge av hendelsene i Japan, ifølge regjeringskilder.

Senere mandag er det ventet at Merkel vil kunngjøre at hun opphever et vedtak fra i fjor som ga landets aldrende atomkraftverk mulighet til å drive videre.

Endrer planer

Tyskland er bare ett av flere land som nå vurderer å ta en ny titt på sin egen satsing på atomkraft. I flere land har faren for en alvorlig atomkraftulykke i Japan ført til ny debatt om hvorvidt kjernefysiske anlegg er trygge nok.

Sveits varslet mandag at det innstiller alle nye planer for landets atomkraftverk, mens India vil ta en ny gjennomgang av sikkerheten ved alle sine atomkraftverk.

Ingen planer

Russlands statsminister Vladimir Putin har imidlertid ingen planer om å la hendelsene i Japan endre landets satsing på atomkraft. Russerne har planer om å bygge flere titalls atomkraftverk i årene som kommer.

I en tale i den sibirske byen Tomsk mandag sa Putin også at det ikke er noen fare for en global atomkraftulykke som følge av ulykkene ved japanske kraftverk.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.