T2

Endelig slutt på snorkingen

SHAKEN, NOT STIRRED: Ergonomisk ligner anti-snorkeputen på Tempurs modeller, men den elektriske Francebed-puten har et ristende "våpen" som vil få snorkere til å snu seg.
SHAKEN, NOT STIRRED: Ergonomisk ligner anti-snorkeputen på Tempurs modeller, men den elektriske Francebed-puten har et ristende "våpen" som vil få snorkere til å snu seg. Bilde: Francebed
Daniel Rees
12. okt. 2007 - 10:52

Snoring reduction pillow

  • Leverandør: Francebed
  • Internett: www.francebed.co.jp/english
  • Forventet pris: ca. 1500 kroner

Situasjonen er velkjent: Det er sent på natten og du bare må sove, men i nærheten ligger noen på ryggen og drar luften tungt gjennom drøvelen.

Nå hevder imidlertid Francebed i Tokyo å ha utviklet en pute som skal redusere problemet med snorking. Puta har to innebygde mikrofoner som hører når brukeren begynner å snorke, og med diskrete vibrasjoner skal snorkeren tvinges til å snu seg over på siden.

Øker i styrke

– Testing av produktet har vist at antall minutter med snorking halveres i løpet av et par uker, sier Fumiya Iyama i Francebed.

Men hva om snorkeren ikke tar hintet fra puta? Jo, en sensor registrerer om bråkmakeren har lagt seg på siden, og i motsatt fall vil intensiteten på vibrasjonen økes i tre trinn.

Unngå straffen

I følge Iyama vil man dessuten ubevisst legge seg på siden for å unngå ”straffen” fra puta. Puta er laget i viskoelastisk materiale som former seg etter kroppen, og ble lansert i Japan i starten av september.

Til Norge kommer den så snart leverandører og godkjenninger er i boks, lover Francebed.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.