BYGG

Endelig ro i ingeniørenes rekker

RO I REKKENE: Salget av halvparten av Ingeniørenes hus har skapt uro i Tekna Oslo Avdeling. Nå er roen gjenopprettet, styret har fått tillit og ingen protesterer lenger på salget.
RO I REKKENE: Salget av halvparten av Ingeniørenes hus har skapt uro i Tekna Oslo Avdeling. Nå er roen gjenopprettet, styret har fått tillit og ingen protesterer lenger på salget. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
29. feb. 2012 - 09:36

I fjor ble det inngått en avtale mellom Tekna Oslo Avdeling og selskapet til Christian Ringnes, Eiendomsspar.

Avtalen innebar at Ingeniørenes Hus blir totalt rehabilitert og at Eiendomsspar blir sittende med 50 prosent av aksjene i selskapet Ingeniørenes Hus AS etter rehabiliteringen.

Ønsket omstøting

En gruppe seniorer var lite fornøyd, og har protestert kraftig. Tirsdag 28. januar fant den tredje ekstraordinære generalforsamlingen sted. To forslag lå på bordet:

  • Avtalen skulle omstøtes og styret skulle søke juridisk bistand for å undersøke hvordan dette skulle gjøres, og se på konsekvensene.
  • Forslag to var å reforhandle avtalen for å bringe partene i "bedre eierbalanse" og sikre at Tekna Oslo Avdeling beholder eierkontroll over bygget.

Etter at møtet enstemmig og uten protester ble godkjent som lovlig innkalt begynte protestene.

Det ene medlemmet etter det andre reiste seg og protesterte mot innkallingen, mot saksbehandlingen og mot dagsordenen. En gikk så langt som å foreslå at den tredje generalforsamlingen skulle avsluttes og at styret skulle innkalle til en fjerde.

Etter hvert roet det seg og generalforsamlingen kom i gang.

STØTTE: Selv Teknas president, Marianne Harg møtte opp for å gi sin støtte til sittende styre. Det endte med at forslagene fra opponentene ble trukket før avstemning.
STØTTE: Selv Teknas president, Marianne Harg møtte opp for å gi sin støtte til sittende styre. Det endte med at forslagene fra opponentene ble trukket før avstemning. Joachim Seehusen

Lang prosess

Prosessen har pågått i mange år. De første vurderingene av hva som skulle gjøres med det sterkt nedslitte bygget fra 1932 ble gjort allerede i 2004.

Salget har vært behandlet og informert om på flere ordinære generalforsamlinger før det til slutt ble vedtatt og gjennomført på ordinær generalforsamling i fjor.

Det var da seniorene under ledelse av Jon Sverre Svendsen våknet.

De mente at salget var dårlig forberedt, de kritiserte styret for manglende informasjon overfor medlemmene og de mistenkte at Ingeniørenes Hus var lagt ut på billigsalg. De var også sterkt kritiske til at det ikke forelå noen takst over byggets verdi.

Les også: Fortsatt kamp om Ingeniørenes Hus

Skikkelig kontrakt

Etter som generalforsamlingen fikk en grundig gjennomgang av hele prosessen som førte frem til avtalen med Eiendomsspar, endret stemningen seg.

Da advokat Harald Johannessen fra advokatselskapet Selmer hadde forsikret at avtalen mellom Tekna Oslo Avdeling og Eiendomsspar var en skikkelig avtale inngått på ordentlig vis og at mulighetene for å omstøte den var små, gikk luften ut av gruppen som protesterte.

Les også: Husbråk i Tekna

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
NITO
Tre tips til deg som er ny i lederrollen
Tre tips til deg som er ny i lederrollen

Trakk forslaget

Jon Sverre Svendsen reiste seg og trakk forslagene om enten å reforhandle avtalen eller omstøte den.

Planen er å få til byggestart allerede i juni i år og at nye Ingeniørenes Hus skal stå klart til innflytting i september 2013. Bygget får da energiklasse B.

Tekna Oslo Avdeling flytter tilbake fra midlertidig lokaler som Eiendomsspar har stilt til disposisjon og Tekna har status som prioritert leietaker for møtelokalene i det oppgraderte bygget.

Les også:

– Teknologer vil bli viktigere

- Tekna skal bli mer synlig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.