T2

Endelig multitasking til iPad

Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
22. nov. 2010 - 15:06

En av de største ankepunktene mot Apples iPad har vært mangelen på multitasking, altså evnen til å kjøre flere applikasjoner samtidig.

Klar

Denne har imidlertid vært bebudet klar i neste utgave av operativsystemet, versjon 4.2, og nå er 4.2 klar for nedlasting, melder Apple.

Apple-sjef Steve Jobs er som vanlig offensiv i sine uttalelser:

– iOS 4.2 gjør iPad til et fullstendig nytt produkt, akkurat i tide for julesesongen. iPad med iOS 4.2 vil på ny definere målet som andre tableter vil strekke seg mot, men få, om noen, vil klare å nå.

Trådløs overføring

Blant funksjonene i 4.2 finner vi en rekke funksjoner som allerede finnes på iPhone og iPod touch, for eksempel den nevnte multitaskingen, mappeorganisering av applikasjoner og en fellesinnboks for alle e-post-kontoer.

I tillegg gis støtte for en rekke nye språk både på tastatur- og ordbokfronten, blant annet norsk, noe som nok vil være til stor glede for de som allerede har importert en iPad fra utlandet, og som vel også kan tyde på at det er duket for en norsk lansering relativt snart.

Spill

Game Center finner nå også veien til brettet, og det gjør også AirPlay, som gir eiere av den nye Apple TV-en og andre kompatible enheter mulighet til å streame musikk, video og bilder fra iPad, iPhone eller iPod touch direkte til enheten.

En annen funksjon er AirPrint, som gir mulighet for å sende dokumenter trådløst direkte fra i-enheten til en støttet skriver. Først ut er HP Photosmart, LaserJet Pro og Officejet-printere.

iOS 4.2 er gratis, og kan lastes ned via iTunes.

TEST: iPad

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.