ARKIVNYHETER

Endelig midtlinje på Ytrebygdsvegen

26. aug. 2008 - 08:04

Strekningen som er utbedret er 1,9 km lang og går mellom Kokstadvegen og Birkelandskrysset. Den inngår i Ringvei Vest og vil få mer og mer trafikk etter hvert som dette vegsystemet blir ferdig. Allerede før ombyggingen begynte i fjor var ÅDT 8 000. Den smale og svingete vegen var overhodet ikke egnet til å ta unna en sånn trafikk, men bilistene hadde i det miste et sted å gjøre av seg. Det hadde ikke myke trafikanter - avstanden mellom kantlinjen og slutten på asfalten var knapt nok stor nok for to føtter ved siden av hverandre.

Nå er situasjonen er dramatisk forandret. På alle de 1 900 metrene er det 4 meter bred gang/sykkelveg adskilt fra kjørebanen med en 3 meter bred rabatt. Kjørebanen er 7 meter bred.

400 meter av den nye strekningen går helt utenom den gamle vegen. På en del av den strekningen som følger den gamle traséen, går vegen over en myr. Her måtte hele vegfyllingene skiftes ut. Ytrebygdsvegen har derfor vært stengt for gjennomkjøring i nesten hele anleggsperioden.

Anleggsarbeidet er utført av Mesta. Kontrakten var verdt 71,667 millioner kroner da den ble underskrevet. De totale omkostningene for utbedringen kommer på ca. 90 millioner kroner, som blir finansiert gjennom Bergensprogrammet.

Den offisielle åpningen av den utbedrete Ytrebygsvegen skjedde på utradisjonelt vis. Barn fra Pandus barnehage åpnet gang/sykkelvegen fredag 15. august. Kjørevegen ble tatt i bruk i all stillhet natt til mandag 18.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.