Endelig klart for ny bru over Ranelva etter at flommen tok den gamle

Consto Anlegg Nord AS fikk oppdraget med å bygge den nye Nevernesbrua, som skal stå ferdig om circa to år. Anleggsstart er til våren, melder byggherren Nordland fylkeskommune.

Bilde av den midlertidig brua over Ranelva, som raskt kom på plass etter flommen i september 2020. E6 til høyre.
Bilde av den midlertidig brua over Ranelva, som raskt kom på plass etter flommen i september 2020. E6 til høyre. Foto: Nordland fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. jan. 2023 - 10:54

Kontraktsummen med Consto Anlegg Nord AS lyder på 48.962.460,00 kroner ekskl. mva.  

Daglig leder i Consto Anlegg AS, Fredrik Okkenhaug og prosjektleder Terje Krommen fra Nordland fylkeskommune <i>Foto:  Nordland fylkeskommune</i>
Daglig leder i Consto Anlegg AS, Fredrik Okkenhaug og prosjektleder Terje Krommen fra Nordland fylkeskommune Foto:  Nordland fylkeskommune

– Med denne avtalen på plass er vi et godt steg nærmere en ny og permanent bru. I oppdraget ligger det også nye og omlagte veger, og riving av restene av den gamle brua. Entreprenøren starter nå arbeidet med å prosjektere den nye brua, sier prosjektleder Terje Krommen i Nordland fylkeskommune.  

Nevernesbrua ligger på fylkesveg 7374 i Rana kommune. 

Statsminister Jonas Gahr Støre.
Les også

EØS-utredningen: Sommel med å innføre EUs energilover svekker Norges stilling

Byggestart til våren 

Prosjektet er en totalentreprise. Det innebærer at entreprenøren står for både prosjektering og bygging av brua og det som hører til.  

– Vi takker for oppdraget og gleder oss til å sette i gang. Det første vi gjør er prosjekteringen, som er en helt detaljert planlegging av alt som skal gjøres. Vi regner med at anleggsarbeidene kan være i gang i løpet av våren, sier daglig leder i Consto Anlegg Nord AS, Fredrik Okkenhaug.   

Vis mer

Den nye Nevernesbrua skal stå ferdig i 2024/2025. Nordland fylkeskommune vil i samarbeid med entreprenøren komme tilbake med informasjon før byggestart.   

Bakgrunn  

Den gamle brua fra 1960 ble tatt av flommen i Ranelva 21. september i 2020. Etter en rekordrask byggeprosess ble ei midlertidig beredskapsbru åpnet tre uker senere. Denne sikrer vegforbindelse til Grønfjelldalen. Nordland fylkeskommune leier den midlertidige brua av Statens vegvesen. Dette er ikke en varig løsning, og nå skal vi bygge ny bru over Ranelva.  

Mandag blir det avgjort hvem som får bygge ut havvind i det første området på norsk sokkel; Sørlige Nordsjø II. Fire konsortier er kvalifisert til å delta i auksjonen, men det er langt fra sikkert at noen av dem vil legge inn bud.
Les også

Dette er havvind-aktørene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.