BYGG

Endelig ja for Jondalstunnelen

På Kvinnherad-siden kommer den planlagte  Jondalstunnelen ut i Nordrepollen. I dag gir regjeringen grønt lys til prosjektet.
På Kvinnherad-siden kommer den planlagte Jondalstunnelen ut i Nordrepollen. I dag gir regjeringen grønt lys til prosjektet. Bilde: Statens Vegvesen
20. juni 2008 - 08:18

I dag vil det offisielt bli sagt ja til byggingen av Jondalstunnelen i Hordaland i statsråd. Men arkitekten bak, Liv Signe Navarsete, tok bladet fra munnen allerede torsdag.

– Som politiker liker jeg å få ting gjort. Nå er det på høy tid å komme i gang med arbeidet i Jondal. Jeg vil takke folk i Jondal og politikerne i Hordaland. Da politikerne i april vedtok å dekke ekstrautgiftene på nærmere 300 millioner kroner, ble regjeringens avgjørelse mye lettere, sa hun til Bergens Tidende.

Stoltenberg bekrefter

Med seg på møte med avisen hadde hun statsminister Jens Stoltenberg.

– Det er viktig for denne regjeringen å innfri et gammelt løfte. Dette er et godt prosjekt for samfunnet, og for hele Hardanger, sa Stoltenberg.

Kostbar moro

Tunnelen blir 8,3 kilometer lang, og vil koste 760 millioner kroner.

Prosjektet skal finansieres med en kombinasjon av 52 millioner statlige midler, 58 millioner kommunale tilskudd, 567 millioner fylkeskommunale midler og 83 millioner kroner i bompengeinntekter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.