IT

Endelig fred for Telenor i Russland

Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas og konserndirektør Jan Edvard Thygesen kan endelig konstatere at Farimex-saken i Russland ser ut til å gå mot slutten. (Arkivfoto)
Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas og konserndirektør Jan Edvard Thygesen kan endelig konstatere at Farimex-saken i Russland ser ut til å gå mot slutten. (Arkivfoto) Bilde: Trond Heggelund
Stein Jarle Olsen
16. apr. 2010 - 10:59

Farimex Products Inc. trakk i dag kravet mot Telenor East Invest, og forretningsdomstolen i Tyumen i Vest-Sibir opphevet dermed dommen fra Omsk.

Dømt

Der ble Telenor dømt til å betale 1,73 milliarder amerikanske dollar i erstatning for å ha stanset VimpelComs oppkjøp av mobilselskapet URS\Wellcom i Ukraina. Farimex har en bitteliten andel av aksjene i VimpelCom.

– At Farimex i dag trekker kravet og at dommen i Omsk er opphevet er et steg i riktig retning, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder av Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa, i en pressemelding.

Les mer: Milliardsmell for Telenor

Anker russisk giganterstatning

Kan ankes

Han sier at saken ikke hadde rot i virkeligheten, og at Telenor er fornøyde med at kravet nå blir trukket.

– Kjennelsen i Tyumen kan imidlertid ankes. Før vi kan konkludere avtalen endelig, må namsmannen trekke arresten av aksjene, sier Thygesen, og refererer til at den russiske namsmannen tok Telenors aksjer i VimpelCom i arrest og truet med å tvangsselge dem før ankesaken kom opp.

Avslutning av Farimex-saken i Russland er samtidig en forutsetning for å fullføre fusjonen av mobilselskapene VimpelCom og Kyivstar til det nye selskapet VimpelCom Ltd.

Les mer: Telenor og Alfa begraver stridsøksen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.