MOBIL

Endelig frakoblet navigasjon med Nokia Maps

Nokia Drive får nå mulighet for fullstendig frakoblet navigasjon. Kartappen får live trafikkinfo.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. mars 2012 - 10:03

Nokia har lansert en ny utgave av navigasjonsprogrammet Nokia Drive til Windows Phone. Dette er navigasjonsappen som følger med alle Nokias Lumia-telefoner, som Lumia 800 og Lumia 710.

Den største nyheten er at du nå få komplett frakoblet navigasjon. Det vil si at du ikke bare kan laste ned kartene til telefonen, men også sette opp ruter uten å være på internett. At det siste har manglet har vært til hinder for bruk av løsningen i utlandet. 

Tidligere har det vært slik at Nokia Drive må være koblet til internett for å kunne finne adresser. Nå følger denne informasjonen med kartnedlastingen.

Nokia Drive har videre fått visning av fartsgrenser, slik at du kan se hvor fort du har lov til å kjøre. Det er nå mulig å sette opp varsler, slik at telefonen sier fra om du kjører for fort eller for sent.

Nytt i Nokia Maps

I tillegg har de oppdatert Nokia Maps. Dette er kartløsningen som lar deg se og søke i kart. Nytt her er at du kan dele hvordan man kommer seg til steder via SMS og sosiale medier.

Den største nyheten i Nokia Maps er at den nå har støtte for trafikkinformasjon, slik som Google Maps nylig fikk her i landet. Men denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Norge.

LES OGSÅ: Google Maps får trafikkinfo i Norge

De nye versjonene laster du ned ved å åpne Windows Phone Marketplace på Lumia-telefonen din, og velger Nokia Collection.

Kilde: Nokia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.