NETTARKIV

Enda mer bærbart

Den ferskeste modellen er 5000e, som kan skilte med en utrolig oppløsning på den 15 tommers LCD-skjermen. 1600 ganger 1200 punkter, eller Ultra XGA som standarden heter, er mer enn de fleste har på skrivebordet. For de som synes dette blir i meste laget, finnes også utgaver med lavere oppløsning. Disse modellene har også andre data som går de fleste stasjonære maskiner en høy gang; Harddisker opptil 30 GByte, ATI Rage Mobility skjermkort med 16 MByte minne og opptil 512 MByte RAM. Prosessorene fås i flere utgaver med 750 MHz på topp. Maskinen kan også utstyres med et utvalg av ekstraenheter i en standardåpning, slik som et ekstra batteri, en CD-brenner, zip-enhet eller DVD-spiller.

– Tilgangen og prisen på komponenter varierer fra dag til dag, og stort sett går prisene ned. Fordi vi ikke produserer for lager, men lager maskiner først når kundene bestiller dem, får vi en umiddelbar effekt og kan straks regulere ned prisene, sier Lund.

Dell har hatt en kraftig økning i markedsandelen i alle segmentene de konkurrerer i, og på bærbart har de gått fra en femteplass til en tredjeplass etter en vekst på over 42 prosent.

Ut over høsten vil selskapet lansere flere nye bærbare modeller med spesifikasjoner som kan få den mest balanserte PC-elsker til å sperre opp øynene. Problemet er selvfølgelig at de nye modellene vil koste flesk, selv med Dells lavprispolitikk, og at vekten ikke passer for de reiseglade. Til gjengjeld er det ingen grunn for å ha en vanlig PC i tillegg. (orv)

Les mer om: