ARKIVNYHETER

Enda et oppdrag på StorKrifast

Innen 2. mai vil Vegvesenet ha pris på en 2 150 meter lang strekning på delprosjektet Høgset-Astad på StorKrifast.
(Ill.: Statens vegvesen)
Innen 2. mai vil Vegvesenet ha pris på en 2 150 meter lang strekning på delprosjektet Høgset-Astad på StorKrifast. (Ill.: Statens vegvesen)
27. mars 2011 - 16:16

E 39 mellom Høgset og Alstad er et av tre delprosjekter i StorKrifast. Avstanden mellom ytterpunktene er 9,4 km. Anleggsarbeidet er delt i flere entrepriser.

Den siste strekningen som er utlyst går mellom Blakstad og Knutsetneset. Foruten 2 150 meter av ny E 39, omfatter denne entreprisen 3 100 meter traktorveg, en traktorundergang i betong og en ca. 300 meter lang forbindelsesveg mellom gammel og ny E 39.

Det aller meste av vegstrekningene i entreprisen går gjennom skog. Rydding av skogen er del av oppdraget. 126 000 kvm skal snauhogges for å gi plass til vegene. For øvrig skal 34 000 kbm sprenges og 23 000 kbm vegetasjonsmasser graves ut. 10 000 kbm av massen blir senere lagt ut på sideterrenget langs den nye vegen. Det øvrige skal brukes til tildekking av et nedlagt grustak.

Siste frist for ferdigstillelse går ut 1. juli 2013, men allerede i oktober neste år må det meste av jobben være gjort. Grunnen er at Vegvesenet vil ha mulighet til å sette trafikk på den nye E 39 høsten neste år hvis alt klaffer på alle entreprisene. Når den første fristen er ute, skal det bare gjenstå kompletteringsarbeid og legging av de to øverste asfaltlagene.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.