T2

En veldig stilig spiller med god lyd

Den lekreste nettverksspilleren i testen.

MARANTZ NA 7004 NETTVERKSPILLER: Scorer høyt på design.
MARANTZ NA 7004 NETTVERKSPILLER: Scorer høyt på design. Bilde: WATT
Håvard Holmedal
20. mai 2012 - 08:34

MARANTZ NA 7004 NETTVERKSPILLER

Pluss:

  • iPhone App
  • Airplay
  • Fin og varm lyd
  • Stilig
  • DAB+

Minus:

  • Rullemeny for musikkfiler
  • Spiller ikke Apple Lossless

Pris: 5490.-

Importør: Akustikk AS

Marantz NA 7004 er ganske velutstyrt: Du får en spiller som er brukbart lett å koble opp, med et brukbart display, DLNA, Bluetooth med den ekstra dingsen RX101, FM-radio, Internettradio, DAB+, AirPlay, USB-tilkobling med mulighet for å spille av musikk med inntil 24bit/96kHz oppløsning, avspilling av musikk over nettverket og tilgang til tjenester som Napster og Rhapsody (krever brukernavn og passord). Marantz har også tatt seg råd til å utstyre enheten med en egen hodetelefon-utgang med volum. Det gir plusspoeng.

Spilleren lot seg enkelt og greit sette opp, selv om den brukte en stund på å lete etter NAS-serveren. Displayet er litt lite, og da er det godt å vite at du kan laste ned en lettbetjent app fra App-store og få det hele opp på iPhone-skjermen.

Les også: TEST: 4 nettverkspillere

Mangler noen småting

Selv om spilleren har støtte for AirPlay, har den ikke støtte for Apple Lossless. Er ikke det en smule ulogisk, egentlig? Det betyr at hvis du benytter iTunes til å rippe filene dine i et høyoppløselig format, har du ingen mulighet til å spille av HD-lyd på denne spilleren, uansett.

Vi anbefaler som vanlig FLAC som format  på serveren og til nettverk-avspilling av musikk, og så får du heller benytte iTunes til å spille av MP3 og AAC-filer via AirPlay. Hvordan et konkurrerende blad har klart å sammenligne lydkvaliteten på AirPlay og CD med denne spilleren, er for oss en gåte. 

Måten den leser filene fra serveren på er vel egentlig grei hvis du har 30-40 album du skal bla deg igjennom. Vi har en server med 1800 album, og da blir dette en øvelse i tålmodighet.

Det å bla seg gjennom hele haugen med plater en for en, er tidkrevende. Søkefunksjonen, som lar deg søke på første bokstav, er grei, men ikke når du har 100 album som begynner med A. Måten den lister opp album er grei nok, men velger du å liste opp artistene får du alle sporene presentert i alfabetisk rekkefølge og ikke per album. Har du samtlige av albumene til Beatles kan det tenkes at du synes presentasjonen er litt rotete.

Lydkvalitet

I forhold til prisen er lyden på et meget høyt nivå.

NA7004 har, som veldig mange andre Marantz-produkter, en lyd som er veldig behagelig og godt oppløst. Lydkarakteren gjør seg absolutt best på musikk som ikke har voldsomt mye trykk, og/eller en masse instrumenter på gang samtidig, og er i sitt ess med solo-instrumenter, særlig akustiske gitarer og piano, og damestemmer av omtrent alle slag.

Det blir litt mer ubestemmelig når det er dype herrestemmer, flere bassinstrumenter på en gang og Leonard Cohen. Sistnevnte blir i overkant røslig med denne spilleren, men det er det jo også noen som liker.

Med tyngre musikk tettpakket med gitarer er det ganske så moro, men her gjør referansen vår i testen -Musical Fidelity M1-CliC - en klart bedre jobb både når det gjelder å holde orden på galskapen, og med å hente ut all dynamikken som ligger i sporet vi spiller.   1200005192.jpg

Konklusjon

Testens flotteste spiller er også en av de beste. Dette låter stort sett både behagelig og uanstrengt, og med en opplevelse av at du får alle detaljene med deg uten å føle at de blir presset med høytrykk inn i øregangen.

Med litt tålmodighet får du satt opp spilleren uten å måtte ringe support, og når den først er satt opp, fungerer den godt, om enn litt langsomt.

Karakter: Terning 5.

Les også:

TEST: Dokking-høyttalere for iPhone

TEST: Svære flatskjermer 

TEST: 7 ultrabooker

TEST: Et gedigent knallkjøp av en TV

 

Les mer om: